Заплаха за семейните отношения

Снимка за спомен
Снимка: Thinkstock

Нови европейски данни разкриват, че 30% от децата между 7 и 8 години, 65% от децата между 9 и 11 години и над 90% от тези между 12 и 14 години притежават личен мобилен телефон.

Данните сочат, че 60 на сто от родителите смятат, че техните синове и дъщери прекарват прекалено много време в използването на смартфоните си, което ощетява общуването с майките и бащите им.

В анкетата са участвали над 1000 родители на деца между 7 и 17 години, като става ясно, че една трета от момичетата и момчетата в тази възраст проверяват телефона си по няколко пъти на час и дори признават, че почти всяка нощ, преди да заспят, сърфират в интернет чрез мобилния си телефон, лаптоп или таблет.

Около 30 на сто от децата сядат на масата за вечеря с мобилен телефон в ръка.

От друга страна родителите гледат средно около три часа телевизия на ден, a 68% от майките и бащите ползват интернет по същото време, когато и техните наследници са във виртуалната мрежа.

Близо 35% от родителите обаче признават, че не успяват да ограничат използването на мобилни телефони от техните деца каквито и тактики за забрана да прилагат.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти