Родители, има няколко фрази, които вашите деца не бива да чуват

Забранените думи
Снимка: netinfo

Много често нервността, стресът и прибързаните реакции ни карат да изречем думи, за които после съжаляваме. Уви, обаче в еволюционно отношение все още не разполагаме с ''бутон'', който да ги върне назад, затова премисляйте добре по какъв начин комуникирате с вашите деца. Особено, що се отнася до следните фрази, които никак не е желателно да излизат от вашата уста.

1. ''Казвам ти това, защото съм възрастен." Въпросното изречение няма да даде никаква друга информация на вашето хлапе, освен годините ви.

2. ''Подкрепям те във всичко." Наистина ли? Дори, когато малчуганите ви обиждат други деца или чупят чаши от любимия ви сервиз.

3. ''Много си малък, за да разбереш." Ами, в такъв случай се опитайте да му обясните ситуацията по начин, който е разбираем за вашия син или дъщеря.

4. "Защото аз казвам." Прекалено игнорираща фраза, която не носи никаква стойност, а само заповеден и досаден тон без значение.

5. "Твоята сестра/брат се справяше по-добре от теб на тази възраст." С такъв изказ ще създадете неприятно чувство между децата ви.

6. ''На кого се метна такъв?" Ако вие не сте наясно, то не очаквайте и детето ви да отговори на този въпрос.

7. ''Само през трупа ми." Предполагаме, че с този израз изразявате силно недоволство, но няма защо да намесвате заплашващи живота ви думи.

8. ''Изчакай, докато баща ти се прибере." Защо? Не можете ли да се справите с проблема или искате някой друг, а не вие да влезете в ролята на лошия родител.

9. ''Толкова ме ядосваш." А нима сте очквали, че децата ще редуцират стреса във вашия живот?

10. ''За всичко са виновни твоите приятели." Замислете се дали и малчуганът вкъщи е абсолютно хрисим. Да обвинявате все другите, но не и вашите собствени деца, показва манипулативно поведение.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти