За по-усмихнати и здрави деца

За по-усмихнати и здрави деца
Снимка: Getty/Guliver

Лилия Огнянова

Много се говори за това как децата трябва да се движат и спортуват повече, да се хранят по-правилно и здравословно, за да растат здрави и силни.

И въпреки това обезпокоителните статистики за масовото затлъстяване сред подрастващите у нас продължават.

Децата се застояват повече време седнали, без значение дали е пред телевизор, компютър или със смартфон в ръка. Всякакви храни като чипс, снакс, вафли и всевъзможни други нездравословни вариации на сладко и солено ги засипват от всички страни.

Родителите не винаги имат времето и силите да следят за правилното хранене и движение на децата си или пък сами не живеят по най-здравословния начин.

За щастие в последните години все по-често се говори за нуждата от промяна и се появяват най-различни спортни и здравословни събития, които да насърчат малки и големи да се грижат по-добре за духа и тялото си.

Когато става дума за деца, има редица забавни физически активности, на които те с желание биха се отдали. Едно от най-лесните, приятни неизискващи почти никакви инвестиции е тичането.

Особено в топло и приятно време, джогингът може да е истинска отмора и забавление – приятен начин да поддържате форма без да се натоварвате излишно.

А защо да не включите и децата в тичането? Малчуганите не трябва да бъдат подценявани, те имат изключителен потенциал да усвояват бързо всичко ново, особено ако име интересно, а енергията им е неизчерпаема.

Тествате ги как биха тичали на състезание от 600 метра. Преди надбягването е добре да загреят, да се забавляват и да се събуди състезателния дух в тях. Разбира се, най-добре е да организирате всичко като забавна игра, в която накрая всички са победители. Така малчуганите едновременно ще играят, ще се забавляват и ще се движат, а кой знае – може и в някое от тях да се обади състезателния спортен дух.

Можете да заведете децата си на предстоящото състезание на 7-и юни в столицата, провеждащо се с подкрепата на  Българската федерация по лека атлетика и сертифицирани треньори по програмата на IAAF – Kid’s Athletics. 

Надбягването ще е 600 метра, като преди това са включени леки физически упражнения, направени специално за деца. Ще ви очакват подаръци, изненади, много смях и забавление.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти