Всички знаят какво искат мъжете и жените... Но от какво имат нужда децата?

„Децата се нуждаят основно от сигурност. Ако един родител споделя проблемите си твърде много, детето губи чувството за сигурност.

Когато то самото има проблем, трябва да знае, че има кой да го защити и да му предложи помощ. Дори, ако понякога сте строги и поставяте граници детето ще усети сигурността.”, каза Милена Родригес, отговори на въпроса "От какво се нуждаят децата" в предаването Ива от сутрин до обед.

„Детското развитие е на няколко етапа, като през тези етапи основните потребности се променят.

През първия етап детето има нужда от общуване с възрастни, това помага на едно бебе да развие мозъка и психиката си правилно.

Вторият етап е между 2-4-годишна възраст, когато важно е боравенето с предмети.

След това от особено значение се превръща способността му да играе и разговаря с други деца. До 18 години всяко дете трябва да е развило своите социални умения и за това е нормално приятелите да се превърнат в приоритет.”, каза Милена.

„Децата искат много внимание и сериозен проблем е това, че ако ги отблъснете много грубо и покажете, че сте заети, е напълно възможно да ги травмирате.

Но в същото време не трябва да обръщате постоянно внимание, защото детето ще остане с впечатление, че света се върти около него, което след време, когато започне да се социализира, ще му изиграе лоша шега.”, съветва Милена Родригес.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти