Не искам детето ми да спи в отделно легло

Всички по леглата
Снимка: netinfo

Както при повечето теми свързани с отглеждането на деца и тази (дали да спим с бебето си на едно легло) има своите противници и привърженици. Така че изборът за това решение остава само и единствено под опеката на родителите, но все пак с израстването на малчугана вкъщи се старайте постепенно да отделяте вашите от неговите/нейните места за дрямка. След като обаче сте преценили да споделите своята постеля с мъника трябва да вземете някои предпазни мерки, за да може той/тя да се чувства комфортно и сигурно върху вашето легло.

Опасностите дебнат отвсякъде
За нищо на света не оставяйте бебето ви да спи на канапета, фотьойли, водни или надуваеми легла. Ако ще делите един креват с дребосъка, избягвайте тези модели, които споменахме, а освен това никакви възглавници не са за препоръчване, защото без да усетите може да притиснете бебето, спейки. По тази причина проверете надеждността на матрака, който трябва де не е вдлъбнат, а с по-твърда повърхност.

Перфектна защита
За да предпазите бебенцето от падания може да прикрепите допълнителни прегради в страничните краища на леглото. Другият работещ вариант е да поставите матрака директно на пода, за да няма падащи ситуации от ''по-висок'' ранг. Освен това, ако сте пушачи ограничете вредния навик, за да не дразните чувствителното обоняние на мъника у дома.

Плюсовете
Едно от най-приятните състояния, когато спите в тандем с вашето бебче е емоционалната и психологическа връзка, която остава непрекъсната през цялата нощ. Също така не малко педиатрични изследвания разкриват, че близостта с вашата рожба по време на спане намалява стреса и депресията.

И други искат
В моментите, когато освен бебето спите заедно с неговото по-голямо братче или сестриче винаги заставайте между двете деца, за да не станат нежелани инциденти. Избягвайте по всякакъв начин досега на вашия домашен любимец с мъника ви по време на сън, защото животното може да се опита да атакува новия член в семейството.

Горещо ми е
Не прекалявайте със завиването на отрочето ви, докато спи до вас, защото вашето тяло също отделя топлина, която ще сгрее бебето и ще му помогне да диша по-лесно.

Най-удобният вариант
Оптималният начин да се разположите спрямо вашето дете по време на сън е с лице към него, присвити колене и ръка, която е опъната или сгъната в лакътя над главичката му.

В никакъв случай
Не е желателно да спите в една постеля с бебе, което е с по-ниско телесно тегло, има висока температура или е преждевременно родено. Също избягвайте да делите легло с мъника ви, ако приемате сънотворни лекарства или сте прекалено уморени и имате дълготрайни проблеми със съня.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти