Вредно ли е дългото носене на памперс?

Вредно ли е дългото носене на памперс?
Снимка: Thinkstock

Днешните родители едва ли могат да си представят как са били отглеждани те или поколенията преди тях, без спасителните памперси. Безспорно, тези хигиенни продукти са от огромно значение в помощ на възрастните, но не бива да се подминава фактът, че бебчетата са живи същества, които могат да изпитат неприятни усещания, ако памперсите престояват повече време върху телцата им.

Младите майки, които са свикнали с това удобство, не се замислят често за колко време оставят една целулозна пелена да престои в съприкосновение с кожата на най-скъпото им същество.

След множество дискусии относно вредата на памперсите е направено проучване, което категорично е потвърдило, че микроклиматът във вътрешността им не вреди на бебешката кожа. Въпреки това, педиатрите препоръчват книжната пелена да се сменя на всеки три часа, тъй като бебетата с основание недоволстват от прекалено дългото им носене. Тези неприятни усещания за крехкия детски организъм могат да доведат до проблеми с уринирането и изхождането.

По-честото сменяне ще осигури комфорт за бебчето, а ако бъде оставено за няколко минути между преобуванията свободно, това ще се отрази добре както на кожата му, така и на цялостното му състояние.

Памперсите са изработени така, че вътрешният им мек слой да пропуска и попива течностите. Различните видове имат различни по количество и качество абсорбенти, от което зависи надеждността на продукта и ефективността на попиване. Вторият слой има за цел да разпределя влагата по цялата повърхност, а третият поглъща и задържа течностите, без опасност от протичане.

Въпреки все по-доброто качество и технологии на производство, родителите не бива да очакват чудеса от един памперс, оставяйки го да поема 7-8 часа естествените нужди на техния малчуган. Освен това, дете около18-24 месечна възраст е добре да бъде приучено да казва, че има позив за ползване на тоалетна, а не да разчита на удобството на памперса.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти