Включи детето в DigitalKidZ

v
Снимка: DigitalKidZ

Понеже е Коледа и все по-често се оглеждаме за Коледни изненади и чудеса.

Този път ролята на добрия старац ще бъде изместена от една прекрасна млада дама, с която вече ви срещнахме (Ивелина Атанасова председател на DigitalKidZ® ).

Тази жена доказва, че държи на думата си умее да твори добрини. След повече от успешната конференция съвместно с Финландското посолство и Европейския парламент в България, посветена на образователната система на бъдещето, сега тече и срокът за записване в Училището с “отворен код”® на DigitalKidZ® е проект за промяна на образованието. Това е независим, социален и образователен проект на Фондация “Дигиталните деца” в подкрепа на дигиталната грамотност и иновативното образование в България. Негова мисия е безплатен достъп до качествено образование на всички деца. Децата, които ние наричаме „дигитални“ (DigitalKidZ®), защото не познават света преди технологиите.

v
Снимка: DigitalKidZ

DigitalKidZ®  и Ивелина Атанасова работят в посока на промяната и показват как когато човек има желание намира начини, средства и съмишленици, за да промени действителността, в която живее.

Ако се чудите какво е DigitalKidZ®: Училище с “отворен код” ®?   Това е програма за училища – партньори и техните учители по информационни технологии, но уроците и проектите, през които децата учат по нея са структурирани по нов, забавен и изключително обвързан с реалния живот и бизнеса начин.

v
Снимка: DigitalKidZ

Участниците в програмата биват провокирани през цялото време да се състезават, но всъщност накрая няма победители и победени. Целта е децата да развият своето логическо мислене и да изследват взаимовръзката – човек – технологии – свят, да повиши мотивацията им за учене. След като преминат обучение по програмата, училищата – партньори и техните преподаватели по информационни технологии ще бъдат в състояние да разбират образователната методология за преподаване на “компетенциите на 21век”, разработена от Фондация “Дигиталните деца” и да я прилагат на практика.

v
Снимка: DigitalKidZ

Логично е да си задавате въпроса защо дда кандидатствате. Това, което ще ви отличи пред останалите училища е, че ставайки  училище-партньор на Фондация „Дигиталните деца“, вие демонстрирате не само най-високо ниво на професионализъм и иновативност, но и подкрепяте мисията на инициативата DigitalKidZ® за модернизация на българската образователна система, съгласно нуждите и изискванията на 21век и подкрепяте своите ученици да придобият т.нар. “ключови компетенции”.

v
Снимка: DigitalKidZ

Остават само няколко дни до крайния срок за подаване на кандидатури и заявления за участие в DigitalKidZ®: Училище с “отворен код”. Имате възможност да направите вашето коледно чудо и да напарвите светът около вас малко по-различен. Подайте докуметите си до 31.12.2017 година.

Документи могат да се подават ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти