Търся си втора работа

Търся си втора работа
Снимка: netinfo

Мащабна социална кауза в подкрепа на майките на деца с увреждания под мотото „Търся втора работа“ стартира на 6.12.2016. Идеен организатор на кампанията е „Майко Мила“ - сайтът, създаден да дава подкрепа и разбиране за майките в България.

„Търся втора работа“ е кампания в полза на жените, посветили живота си на отглеждането на своите деца с увреждания.

Техните лични истории са различни, но обединени от един безподащен факт – да си майка на дете с увреждане в повечето случаи означава да оставиш себе си на заден план и да си на разположение на детето 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, целогодишно.

Отглеждането на дете с увреждане е тежка и трудна работа, която лишава майките от „лукса“ да работят нещо друго, да бъдат независими и свободни да взимат решения за професионалната си изява.

Те остават без възможност да печелят пари, които да им позволяват да извършват пълноценно първата си работа – отглеждането на детето.

Получава се порочен кръг, от който трудно се излиза – за да работиш някъде, трябва да имаш възможност да излезеш от вкъщи, а за да се грижиш за детето, трябва да стоиш вкъщи. Това кара майките да се преквалифицират сами, да започнат да изучават надомни занаяти – плетене, шиене, рисуване и изработване на различни предмети, и да се опитват да се препитават чрез продажбата на всичко изработено.

Така се роди идеята за „Търся втора работа“.

С тази кампания даваме шанс на майките на деца с увреждания да представят и продават всичко изработено от тях онлайн – в платформата Olemale.bg.

Olemale.bg е място, където майките показват своите красиви ръчно изработени продукти – коледни играчки, картички, албуми за снимки, шалове, шапки и декоративни предмети – а вие можете да ги купите и така да им помогнете за извършването на основната им работа!

Всички продукти в онлайн платформата са представени със снимки и цена, а поръчката става изключително лесно. В Olemale.bg може да прочетете и личната история на всяка майка на дете с увреждане – тя със сигурност ще ви помогне да разберете по-добре каква сила и упоритост се изисква от тях, за да се съхранят и да бъдат пълноценни родители и личности.

„Търся втора работа“ е мащабна социална кампания, която ще продължи и през 2017 година. В нея могат да се включат всички майки на деца с увреждания, произвеждащи сами предмети и вещи, които искат да продават.

Кампанията ще подкрепи и майките, желаещи да се преквалифицират и да добият умения и знания, които ще им позволят да си намерят втора работа. Тях може да подкрепите, като дарите средства  - пълна информация за дарителската акция може да откриете в онлайн платформата Olemale.bg.

В рамките на кампанията „Търся си втора работа“ предстоят редица събития. Започваме още този уикенд с акция на Майко Мила с БЕЗПЛАТНО раздаване на детски дрешки по време на базара WINtER : bazaar на 10 и 11 декември в betahaus Sofia. Там ще може да намерите и продукти, изработени от майки на деца с увреждания.

След това организираме и благотворително коледно тържество с настолни игри и куиз, което ще се проведе на 16 декември, петък, от 19 часа, в заведението „Трите трола“, на улица „Чаталджа“ 24.

Повече информация за кампанията и събитията може да намерите в сайта OLEMALE.BG, Facebook страницата Оле мале, както и в сайта и Facebook страницата на Майко Мила.

Не пропускайте да видите и официалния клип към кампанията:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти