Това го знае всяко хлапе

Имам питане
Снимка: Getty/Guliver

Явно, че освен като най-добър приятел на подрастващите, компютърът все по-сериозно поема и централната роля на най-доверения им съветник, показва ново изследване, изготвено в Бирмингам.

Тенденцията разкрива, че броят на децата, които извличат повече факти от "Гугъл", а не с помощта на своите родители, непрекъснато расте.

В анкетата са участвали 500 момичета и момчета между шест и 15 години, като половината са отговорили, че първо се допитват до най-известната интернет търсачка и чак след това отправят своите въпроси към родителите или учителите.

Разбира се, има и изключения от правилото - една четвърт от младите най-напред комуникират с техните майки и бащи, смятайки ги за по-надеждни източници от интернет.

Изследването разкрива, че 45% от подрастващите никога не са използвали хартиена енциклопедия за справка, а при 19% книжният речник въобще не е влизал в употреба до този момент.

Дори имало още по-куриозни случаи, при които запитаните не знаели значението на думата "енциклопедия", а мислели, че e еквивалент на летателен апарат или хирургически инструмент.

Близо половината от участвалите в експеримента пък заявили, че влизат в "Гугъл" минимум пет пъти дневно.

"Новото поколение се чувства достатъчно комфортно в дигиталната среда и не мисля, че има нещо лошо да търси това, което го интересува първо там", коментира д-р Пам Уадел, изготвила научния анализ.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти