Създадено за eMAG

Съвети при избора на детско креватче

Съвети при избора на детско креватче
Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Когато очаквате бебе, първото нещо, което мислите за купуването, е детското креватче. Но с толкова много опции за бебешки креватчета, как да изберете най-подходящото от тях?

Кое е най-безопасното креватче? Колко е важна  цената?  Независимо дали оглеждате различни модели за детско креватче или просто търсите информация за това какво е налично на пазара, ние ще ви помогнем да намерите това, от което се нуждаете. Ето някои полезни съвета, които могат да ви напътстват при избора на безопасно креватче за вашето дете.

Децата прекарват голяма част от първите 2-3 години от живота си в креватчето. Това е може би една от най-важните мебели, които ще купите като родител, така че се уверете, че сте направили най-добрия избор, подходящ за вашите нужди и вашето мъниче.

Преди да помислите за цветовете и тенденциите при детските креватчета, трябва да обърнете внимание на детайлите, които имат значение за здравето на вашето бебе, като например вида и материала на креватчето. 

Основният критерий, по който се делят детските креватчета, е материалът, от който са направени. Те могат да бъдат изработени от дърво или текстил. На свой ред, детските креватчета могат да бъдат стандартни (правоъгълни и несгъващи се), многофункционални (могат да се преобразуват в други мебели, адаптирайки се към възрастта на детето) или кръгли (със само една сгъваема част).

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Дървените детски креватчета са стабилни, устойчиви и издръжливи. Обикновено са изработени или изцяло от борова или букова дървесина, или са сглобено от дървени плоскости. Предлагат се в 2 стандартни размери. Те могат да се използват до 3- или 7-годишна възраст в зависимост от техния размер, а именно 120/60 см или 140/70 см.

Другият вид детски креватчета е направен от синтетичен текстил. Недостатъкът им е, че те са предназначени за спорадична употреба и в краткосрочен план. Обикновено, те са изработени с пластмасова или метална опора и могат лесно да бъдат сгъвани и разгъвани обратно.

Цените на детските креватчета, независимо дали са от дърво, метал или текстил, се различават според модела. Въпреки това, най-важният критерий, за който трябва да се мисли, е безопасността.

Снимка: iStock/ Getty images/ Freepik

Инвестирането в ново детско креватче, което отговаря на стандартите, ще ви донесе допълнително спокойствие, знаейки, че детето ви е в безопасност в креватчето си. Изберете мултифункционално креватче от издръжлив материал, което можете да използвате за по-дълго време от обичайното, и се уверете, че разполагане с подходящите аксесоари за него, за да си улесните живота.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти