Стартира Седмицата на бащата

Стартира Седмицата на бащата
Снимка: Thinkstock

Със символично четене "Тате, почети ми" на моста на НДК от 11 часа в неделя, 11 май, ще започне първата у нас "Седмица на бащата". Всички деца и техните бащи, дядовци или други важни мъже в семейството са поканени, за да почетат заедно от любимите си книжки. За всички малки и големи читатели организаторите са приготвили специални награди.

Това събитие ще открие Седмицата на бащата - 8 специални дни (от 11 до 18 май), в които в редица училища на територията на София деца и бащи ще бъдат поканени да се забавляват, да учат и да спортуват заедно.

Това са нашите предложения за всеки един ден от седмицата, в случай, че искате да се присъедините към инициативата:

11 май (неделя)Четем заедно.

12 май (понеделник)Отиваме заедно на училище. Каним бащите в този ден да заведат децата на училище като знак за значимостта на тази част от живота на детето.

13 май (вторник) - Играем заедно в интернет. Каним бащите да покажат своя интерес към виртуалния живот на децата си.

14 май (сряда)Майсторим заедно. Каним бащите да включат децата в някои от обичайните си занимания или заедно да изработят предмет по идея на детето.

15 май (четвъртък) Разхождаме се заедно. Каним бащите да прекарат известно време с децата си на открито като възможност за общуване с природата и помежду си.

16 май (петък) Пазаруваме заедно. Каним бащите да развиват у децата си практически умения за планиране на семейния бюджет.

17 май (събота) Готвим заедно. Каним бащите да покажат на децата добър пример за включване във всички аспекти на семейния живот.

18 май (неделя) - Играем заедно на "Фамилатлон".

Седмицата ще завърши на 18 май със специална програма за деца и бащи в рамките на празника на семейството, спорта и активния начин на живот "Фамилатлон" в Южния парк, София от 14:00 часа.

Седмицата на бащата цели да популяризира важността на мъжката фигура в живота на детето. Инициативата е на Асоциация "Родители" и Фондация "Приложни изследвания и комуникации" в партньорство с четири софийски училища: 26 СОУ "Йордан Йовков", 35 СОУ "Добри Войников", 73 СОУ "Владислав Граматик" и 120 ОУ "Георги Сава Раковски". Всички други училища са поканени да се включат със свои идеи за приобщаване на мъжете в живота на децата.

Организаторите се надяват Седмицата да придобие популярност и да стане част от календара със събития на всяко българско училище.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти