Снимките на детето ви, които никога не трябва да пускате в интернет

мама и дете
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Всички родители са изпитвали непреодолимото желание да споделят с целия свят колко щастливи са от това, че имат деца, колко красиви, умни, уникални, единствени и най-прекрасни са същите тези деца и да постват техни снимки на всеки 45 минути.

Здравият разум обаче съветва, че такова прекомерно споделяне на лична информация, а децата определено са лична информация, може да навреди и в краткосрочен, и в дългосрочен план по много различни начини.

От една страна, нарушавате правото на личен живот на детето ви. Дори да е бебе, то рано или късно ще порасне и няма да е доволно, че негови снимки се въртят в интернет.

Не забравяйте, че дори да сте настроили снимките да се виждат само от приятелите ви, те лесно могат да бъдат свалени на компютър и отново публикувани в интернет с общ достъп.

Излагате детето си на риск. Има случаи на „виртуално откраднати“ деца. Жена участва със снимка на чуждо дете в конкурс за най-чаровно дете не е измислена история, а се е случвала неколкократно в последните години.

И на последно място, но не чак толкова маловажно, на вас може да ви е супер умилително да гледате изцапаното си с пюре дете, но след 8-та такава снимка на приятелите ви във Фейсбук ще им стане безкрайно досадно.

Ето и кои детски снимки никога да не публикувате >>>

Още по темата: 

Голи онлайн?

Да качваме ли снимки на децата си в социалните мрежи?

Снимките във Фейсбук - първо мисли, после споделяй

Митове за онлайн рисковете при деца и младежи

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти