Различни, не БЕЗразлични

Различни, не БЕЗразлични
Снимка: Уча.се

Различните поколения винаги са срещали предизвикателства в общуването помежду си. Родителите понякога трудно разбират своите деца – подрастващите от своя страна рядко успяват да „преведат“ на езика на големи своите вълнения, интереси и стремежи.

В опит да потърсят съществува ли мост между поколенията и има ли начин те да намерят общ език, който да ги обедини, се заемат нашите приятели от Уча.се.

В летния сезон стартират своята инициатива „Различни, не БЕЗразлични“, която цели да намери и наложи общ език на общуване между ученици, учители и родители.

Идеята се заражда в резултат на работата на образователната платформа с трите ключови аудитории и настъпилите обществени и технологични промени в последните две десетилетия.

В основата на кампанията Уча.се поставят диалога между родителите и учениците, защото именно средата у дома е основополагаща за развитието на всяко дете, стремежа му към знание и способността му да се изразява.

Образователният сайт реализира анкетни форми, с които всеки може да сподели от какво се вълнува, какво обича да прави, в какво вярва, за какво мечтае.

Резултатите ще бъдат обобщени и споделени с обществото, за да се намери решение за нуждите на комуникационния мост между ученици, родители и учители.

Анкетите са достъпни за всички, които решат да се включат в инициативата, като мога да бъдат открити на следните адреси:

Анкета за ученици ТУК

Анкета за родители ТУК!

Кампанията е провокация за различните аудитории, тъй като голяма част от тийнейджърите са свикнали интересите им да не бъдат зачитани от по-възрастните. Практиката показва, че не са малко случаите, в които и родителите от своя страна също признават, че оценяват като важно, интересно и значимо онова, което децата изобщо не поставят в тази категория.

От Уча.се обаче вярват, че точно по време на почивните летни дни и родители, и ученици ще си „протегнат ръка“ и ще се включат в попълването на анкетите, благодарение на които общуването между поколенията може да премине на едно ново и различно ниво.

Образователният сайт ще публикува резултатите и изводите от проведеното изследване през септември, за да бъде в помощ ученици, учители и родители още от самото начало на новата учебна година.

Прочетете още:

Оставаме ли без учители в България до 10 години?

Как да тренираме "специалния" си орган

Новата ера в образованието

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти