Работещите майки

Да се залавяме за работа
Снимка: Thinkstock

Все по-голям брой майки в днешно време се налага да се върнат по-рано на работа, след като родят своето дете, за да подпомогнат финансово семейния бюджет.

Така например от близо 1500 запитани майки в международно изследване, цитирано от британския сайт "Parentdish.co.uk" - над 64% се трудели на пълен работен ден, а около 50% избирали почасовата професионална заетост, за да прекарват повече време с наследниците си.

Експертите дори коментират, че болшинството от майките стават още по-амбицирани, след като родят, търсейки нови и по-доходоносни начини за професионална реализация.

"С интернет експанзията вече има много повече опции за създаване на собствен бизнес, дори и от вкъщи, което е оптимален вариант за майките, защото не се налага да се отделят от своите синове и дъщери", разкрива британската финансистка Рейчъл Бридж.

Ако говорим за мъжете, то 37% от бащите смятат, че майките въобще не трябва да работят извън дома, докато 41% са съгласни жените им да работят само почасово като компромис, сочат данните от въпросното проучване.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти