Бременни сте, но не ви се седи вкъщи

Работата преди всичко
Снимка: netinfo

Всяка бременност протича по различен начин, но ако вие сте от хората, на които издутият корем не създава неразположения, то оставането на работа до по-късен етап от бременността ви няма да е пречка, стига да спазвате някое и друго правило.

Под пара
Не допускайте този нахален стрес в живота си. Уви, не е лесно да го прогоним, но в борбата срещу него намирайте поне някакво време, в което да почивате пълноценно. Така че, ако сте се трудили неуморно цял ден, прехвърлете пазаруването, изхвърлянето на боклука и измиването на някоя и друга чиния към член в семейството различен от вас.

Вижда му се краят
Свърши ли работният ден, бягайте директно към вкъщи и се опитвайте да си лягате по-рано, като внимавате да не се претоварвате с допълнителни активности у дома. Работата си е работа, но не я пренасяйте в домашната обстановка. При всички положения това, че искате да упражнявате труд, докато бременеете е похвално (а и в този икономически пейзаж нямате много други опции), затова нека най-близките ви хора се отнасят с повече разбиране и помощ.

Всичко, от което се нуждая
Апетитът и особено неговата липса е редовен спътник на бременните, особено в началните месеци от бременността. Снабдете се с различни по вид храни на работното място, за да имате право на по-голям избор в случай, че хранителните ви вкусове се променят по-бързо от настроенията на вашата свекърва.

Много е важно да се пият поне по осем чаши вода на ден, за да запазите кожата си в максимално еластичен вид. Не е лесно, но се пробвайте да поемате повечко течности, пък после ще приемаме и благодарностите ви.

Носете удобни дрехи, макар изборът на облекла за бременни у нас да е по-оскъден и от мозъчните гънки на Парис Хилтън.

Излишна бюрокрация
Бъдете сигурни, че сте уредили всички документи относно здравни осигуровки и майчински с вашия работодател, докато е време. Освен това помислете за някой наистина кадърен познат, който може да ви замести в периода след като се роди вашият бебок, за да сте сигурни, че няма да заварите ужасна бъркотия, връщайки се към работния ритъм.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти