За да не губим връзка с децата си нито за миг

Открадни си момент
Снимка: netinfo

Есента почука на вратата, а с нея се задават и дните, в които се стъмва все по-рано. Децата ни ще започнат да излизат по-рядко навън и ние като родители ще трябва да ги развеселяваме във всеки един удобен (или не толкова) момент. В същото време работата ни притиска, но въпреки това винаги може да си откраднем мигове, в които да се посмеем и обогатим себе си и съзнанието на нашите малчугани.

В банята съм
По време на детското къпане се появявате вие с книжка в ръка, за да пренесете мъника в света на вълшебните герои. След като приключите с четенето, изберете няколко предмети и го накарайте да отгатне, но преди да ги пуснете във ваната (коритото) кои от тях ще потънат и кои ще се задържат на повърхността. За финал на веселбата покрийте лицето на малчугана ви с пяна или му направете смешна прическа, докато му слагате шампоан. Така ще се позабавлявате до насита, а в същото време ще имате чисто и готово за сладка дрямка хлапе.

Попаднах в задръстване
Ако и децата са в колата заедно с вас по време на километричните опашки с коли блокирани от натоварения трафик на големия град, вместо да нервничите се отпуснете и поиграйте с вашия мъник, задавайки му въпроси за хората от околните коли като например ''Какво работят?'', ''За къде пътуват?'', ''Известни ли са?'' и т.н. След това пък му кажете някоя скоропоговорка и накарайте вашия син или дъщеря да я повтори. Ако приключите по-бързо от очакваното и с тази задача, си направете импровизирано интервю, в което взаимно си задавате въпроси. Така ще се поупражнявате в говора, а и със сигурност вече ще е дошъл вашият ред на светофара.

На вечеря съм
Наближи ли времето за вечеря извикайте хлапето в кухнята и го помолете да ви помогне в приготвянето на ястията, но само в действията, които са безопасни за него, разбира се. В същото време може да му дадете една тенджера, лъжица, малко суров ориз, грах или леща и да го предразположите да си представи, че готви. Ако обаче кулинарията не е по неговата специалност, може би ''пазаруването'' ще го разведри повече. Затова подсигурете на детето си лист хартия и малка ножичка, с която да изреже различни по форма зеленчуци и плодове, а след това му подайте пазарска чанта сякаш всеки момент ще го пратите на поредния тур за хранителни продукти.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти