От какво нямат нужда децата ви

От какво нямат нужда децата ви
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Всички сме чували мантрата, че отглеждането на деца е много скъпо занимание.

Това важни с пълна сила за сезона на подаръците с непрестанните реклами, каталози и призиви за „изгодно“ пазаруване, защото дядо Коледа е длъжен да изпълнява всички детски прищевки.

Всичко щеше да е чудесно, ако наистина дядо Коледа даваше подаръците. Но понеже знаем, че ги купувате вие, ето от какво нямат нужда децата ви:

Те нямат абсолютно никаква нужда от стотици играчки, които светят, свирят „музика“ (ужасяващия писклив звук) или изобщо имат нужда от батерии.

Нямат нужда от най-новата технологична джаджа, само защото познавате някой, който вече е купил на детето си (разбирай, тийнейджър) най-новия телефон.

Децата нямат нужда от скъпи дрехи, съчетани по цветове от последната колекция на марка с френско име.

Нямат нужда и от курсове по нещо във всеки ден от седмицата.

Ето от какво всъщност имат нужда децата. И да, познахте, тези неща нито се рекламират, нито пък струват ужасно много пари.

Децата имат нужда от качествена храна. Плодове и зеленчуци, домашно приготвена супа и всички онези любими от детството ви ястия.

Колкото по-малко пакетирани храни, толкова по-здраво и спокойно дете ще имате.

Децата имат нужда от класически играчки, които развиват въображението – дървени блокчета, конструктор, хартия и моливи, кукла и разрешението да си играят с всичко, което им се стори интересно за игра вкъщи (стига да не е опасно).

Имат нужда и от кутии, в които да могат да колекционират съкровища – от листа до кестени.

Имат нужда и от дрехи, които могат да цапат. Разбира се, важно е да имат и няколко чифта „прилични“ дрехи, но свободата за децата е по-важна от всякакви рокли, папионки и плисета. Не забравяйте да им вземете престилка, с която спокойно да могат да помагат в кухнята.

Но най-вече имат нужда от време с родителите си и братята и сестрите си. Излизайте навън заедно, ходете на нови места, покажете им какъв е животът на село или в града, плувайте, забъркайте заедно нещо, гушкайте се, гъделичкайте се, играйте на старите игри, бъдете заедно истински. Без технологии, без филмчета, без никакви други „патерици“.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти