Най-добрите "бисери" от матурите у нас

Всяка година след матурите и изпитите по български език и литература се появява цяла плеяда "бисери" от ученически и кандидатстудентски грешки. Предлагаме ви някои от най-забавните от тях: 

1. България някога е била силна държава, а сега е като една плюнка на картата на света.

2. Далчев е много нещастен. От четене е нямал време да има любима, да се ожени, да създаде семейство и деца. Не е късно да се вземе в ръце и да оправи живота си, не да се оплаква.

3. В модерните времена, в които живеем, аз не познавам хора, които четат книги, но бих се зарадвал да се срещна с такъв, който чете.

4. Чудя се кой си купува днес книги в тази криза. Хората си дават основно парите за хероин – както млади, така и стари.

5. Книгата е нещо много хубаво, носи знания за света, за нещата, които ни заобикалят, но стихотворението ни показва, че от много четене човек може да се пристрасти, да наруши душевното си спокойствие и да влезе в психиатрия. Затова аз избирам да живея.

6. Вместо да лежа с  книга и да чета и така да минават дните и нощите ми, предпочитам да се събудя в леглото с любимата, да извършим някакви действия от реалния живот и да съм спокоен, че животът ми не е минал напразно.

7. Словото е пистолетът, на който Левски натиска спусъка и пуска куршум, за да може хората да оцелеят. Затова е канализацията му за светец.

8. Левски е живял 9 години с чуждо сърце и самоличност и всяка година е сменял адреса по местоживеене. По тази причина той забравял уютния си дом и нямал време дори за физиологичните си нужди.

9. Алеко твори в областта на леката литература, в произведенията му няма насилие, покъртителни човешки драми, убийства и кръв. Повечето от тях завършват смешно и щастливо.

10. Шибил тичал по покриви и овошки като ясно слънце. Когато Рада го видяла да лежи на пътя, хукнала към него с разтворени крака.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти