Музей на колела за деца!

Музей на колела за деца!
Снимка: netinfo

Тази събота – 26 юли, в столицата ще се проведе изключително интересен, образователен проект и нов за България проект – „Детски музей на колела”!

Идеята на програмата е децата да се включат безплатно в редица творчески работилници, които ще им представят по забавен начин историята на световното изкуство.

„Музеят на колела” ще бъде пред „Народния театър Иван Вазов” и ще работи от 10.00 ч. до 20.00 ч.

Първата серия издания бяха в градовете Русе и Варна, където ателиетата се радваха на огромен интерес от деца и родители.

За двата дни повече от две хиляди деца са успели да преминат през всички работилници и да събрат специални печати и поименни дипломи.

Ателиетата включват теоретична и практическа част, като под формата на игра децата се запознават с осем различни периода от Историята на световното изкуство (Праистория, Древен Египет, Древна Гърция, Средновековие, Ренесанс, Импресионизъм, Кубизъм и Попарт).

Преподаватели в програмата са млади специалисти – дипломанти и студенти в Националната Художествена Академия с опит в работа с деца, както и представители на Societe Generale Експресбанк от местните офиси, преминали специално обучение.

След приключването на краткия курс по история на световното изкуство, малките участници ще имат за задача да подредят сами изложбата на „Музея на колела”, съставена от реплики на знаменити шедьоври от различните епохи.

Освен приятното изживяване и творбите, които са създали сами по време на програмата, децата ще получат и дипломи за завършен курс по История на световното изкуство.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти