Могат ли децата футболисти да бъдат отличници?

Могат ли децата футболисти да бъдат отличници?
Снимка: Уча.се

Един от най-пренебрегваните часове в училище е този по физическо възпитание.

С годините сякаш часът за спорт се превърна в един от най-незначителните не само за учениците, но и за родителите.

Наскоро от МОН обявиха, че ще търсят начин как да мотивират учениците да спортуват повече, а часовете по физическо възпитание да се провеждат по-активно.

Защо се случва така? Защо сякаш спортът не успява да си проправи път в съзнанието на обществото ни като важен и необходим за здравето и развитието на нашите деца? Като че ли той има тежест само за онези ученици, които са решили да се занимават професионално с него!

И тук идва следващият голям въпрос: Вярно ли е, че учениците, които се занимават основно със спорт всъщност са по-глупави от останалите? Само стереотип ли е, че децата футболисти не могат да бъдат отличници? Попитахме нашите експертни приятели от образователен сайт Уча.се, а те вече се заеха да направят изследване, с което да намерят отговора на този въпрос.

В него ще се включат 16 ученици футболисти от Ботев Враца, от 6. до 11. клас, на които Уча.се ще осигури 6-месечни абонаменти до всички над 7 500 видеа и упражнения на сайта за целия първи срок от новата учебна година.

По този начин с уроците на разбираем и интересен език, младите футболисти ще преследват амбициозната цел да повишат успеха си в училище с цяла единица нагоре и да покажат, че футболистите могат да са шампиони и на терена, и в класната стая!

Уча.се ще следи развитието им ежемесечно както под формата на оценки, така и по обратната връзка от учителите, треньорите на учениците и впечатленията, които самите ученици ще дават за сайта и развитието си в него.

Своеобразното изследване за първи път ще даде ясна индикация дали предубежденията на голяма част от родителите към спорта като незначителен фактор са основателни или точно обратното. Дали действително децата, които сериозно се занимават с футбол и спорт, могат да постигат точно толкова добри оценки по останалите предмети, колкото и отличните ученици – предстои да разберем.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти