Какво трябва да знаем, ако сме бременни с близнаци

Митове и легенди за бременност с близнаци
Снимка: netinfo

Около износването на близнаци винаги витаят различни митове и легенди. Майката, която очаква да роди повече от едно дете, често бива стресирана с различни и безпочвени предупреждения. Ето и някои от тях:

Децата ще се родят преждевременно и недоносени
Това, че очаквате близнаци, не означава, че те непременно ще са недоносени, нито пък че ще се родят преждевременно. Според лекарите появата им към 37-та седмица се смята за съвсем нормално явлвние и дори в зависимост от килограмте, децата може и да не се считат за недоносени. Така че си гледайте спокойно растящото коремче, хранете се нормално и не се притеснявайте от преждевременно раждане.

Близнаците трябва да се раждат чрез цезарово сечение
Абсолютен мит. Дали ще е по нормален път или чрез цезарово сечение зависи изцяло от състоянието на майката и от докторската преценка, а не от това дали сте бременна с близнаци. Разбира се, когато броят на децата е повече, вероятността от израждане по този метод нараства, но в никакъв случай не е задължително. Без проблем могат да бъдат родени близнаците и по нормален път.

По-силни странични странични ефекти и повече килограми
Тук отново нещата са индивидуални. Универсално правило за това, кога ще ви се гади повече и колко ще наддадете - като носите едно или повече деца, няма. Всяка жена усеща по различен начин бременността си, затова е по-добре да се вслушвате в собственото си тяло и в неговите нужди, а не в хорските приказки.

Не бива да се забравя, че самовнушението играе много голяма роля. Важно е само да не пропускате редовните прегледи и да следите състоянието си. Ако нещо ви притеснява в бременността ви, задължително се консултирайте със специалист и помнете, че независимо колко деца носите в себе си, трябва да се грижите за спокойствието и здравето си.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти