Мамо, защо си дебела?

Мамо, защо си дебела?
Снимка: netinfo

Алисън Кими е майка на 2 деца, с които постоянно се занимава и прекарва всеки свободен миг с тях. Тя се старае да научи дъщеря си и сина си на толерантност, доброта, тактичност и широкоскроеност - да не съдят хората по външния им вид, а по техните качества и добродетели.

Така на едно дворно преживяване край басейна зад къщата им, момиченцето ѝ я нарича "дебела". Това доста травмира отдадената майка, която решава да даде един възпитателен урок на малките - зареден с философия и остроумие.

Снимка: netinfo

"Истината е, че не съм дебела. Никой човек не е дебел. Това не е нещо, което който и да било може да бъде. Да, аз имам подкожна мазнина. Всички ние имаме мазнина под кожата си. Тя предпазва нашите мускули и кости и осигурява на телата ни енергия.", започва да им разказва Алисън.

Снимка: netinfo

"Думата "мазнина" не е лоша дума в нашия дом", продължава урока си Алисън, която макар да не може да контролира какво говори обществото за нея и как я напада за килограмите ѝ, поне може да държи под контрол у дома какво е отношението на децата ѝ към несъвършенствата на хората.

Снимка: netinfo

"Наша работа е да научим децата си да са по-приемащи, позитивно настроени към света и хората, които го обитават", допълва историята Кими.

Снимка: netinfo

Алисън е една от милиони майки по света, които напълняват след раждането и не могат да върнат предишната си форма. Те обаче не бива да бъдат съдени и критикувани, а да им бъде помогнато с правилна нагласа и отношение към проблема.

Снимка: netinfo

В крайна сметка, всички имаме несъвършенства и никой от нас не ги е избирал и пожелавал - те просто са ни се случили вследствие на различни фактори в живота ни и от нас зависи дали и как можем да се справим с тях и да станем по-добри - и физически и духовно.

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти