Колко месеца са необходими на мъжете, за да свикнат с бащинството?

Колко месеца са необходими на мъжете, за да свикнат с бащинството?
Снимка: Thinkstock

На мъжете са им необходими пет месеца, за свикнат с новата роля на бащи, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания за детски играчки.

Данните от анкетата показват, че преди и след раждането на бебето, представителите на силния пол "потъват във вихър от тревоги" дали ще се справят с бащинството.

Едно от най-големите притеснения на "пресните" татковци е дали ще съумеят стриктно да спазват инструкциите на нежните си половинки за правилно гледане на бебета.

Оказва се, че на много мъже рутинните грижи за новородени им идват в повече. Близо 70 процента от бъдещите татковци нямат "абсолютно никаква представа" за родителството, в пълно неведение са какво да очакват през бременността на половинките си и не знаят нищо за раждането и за грижите за новородено.

След появата на бебето, 40 процента от мъжете споделят, че се чувстват "напълно изгубени", а 25 процента не крият, че им липсва увереност в смяната на памперси, къпането и храненето на малкото създание.

Проучването разкрива още, че макар да се вълнуват от предстоящата поява на нов член в семейството, близо половината от мъжете също така се страхуват и изнервят от щастливото събитие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти