Колко е важно да се учи индивидуално

Колко е важно да се учи индивидуално
Снимка: netinfo

Едно от най-големите предизвикателства на образованието не само у нас, но и по света е поставянето на учениците под общ знаменател. От един клас от 25 човека се очаква да учат еднакво бързо и еднакво ефективно.

Но реално никога не се случва така.

От образователния сайт Уча.се обаче имат различен поглед на над нещата. Съвместно с УНИЦЕФ те реализират уникален по рода си съвместен проект за деца от 1. до. 4. клас в София и деца от уязвими групи в областите Сливен и Шумен.

Инициативата има за цел да помогне на учениците да подобрят знанията си по математика и български език чрез иновативен метод в образованието - специално разработена индивидуална учебна игра, която се намира тук.

Играта се адаптира индивидуално към нуждите на всяко дете и спрямо неговите знания му помага лесно да навакса пропуските. Само за 10-15 дни на интензивна работа с индивидуалната игра забележителният прогрес е факт.

За ефективността й свидетелстват резултатите на 79 деца от училища в София, Сливен, Нови пазар, селата Златар и Бяла река.

Първите резултати проверяват входящите нива на знания на всяко дете.

Средно за всички деца са отчетени 56% усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и 58% по математика. След 10 дни интензивна работа с индивидуалната учебна игра нивата на знания се качват до 66% средно на изходящите резултати по български език и 79% по математика. Това показва +10% повече усвоени знания от нужните за съответните класове по български език и +21% по математика.

Снимка: Уча.се

Успехът на инициативата доказва ефективността на индивидуалната учебна игра, която не само е разработена така, че да печели лесно вниманието и интереса на децата, но и се адаптира към индивидуалните им нужди, независимо от нивото на знания, принадлежността им към определено училище, културните или етнически характеристики, или социалния им статус.

Индивидуалната учебна игра е достъпна безплатно на образователния сайта, като всеки потребител може да я изпробва по един от следните предмети за 1. до 4. клас: математика, български език, роден край, околен свят.

Снимка: Уча.се

От Уча.се и УНИЦЕФ вярват, че този нов образователен метод не само ще увеличи ефективността при ученето, но и ще вдъхне малко повече увереност и желания в учениците да следват своята индивидуалност и възможности.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти