Когато искате децата ви да се хранят здравословно

А вашето дете предпочита ли плодовете пред шоколада?
Снимка: Thinkstock

Майките винаги искат най-доброто за децата си, а храненето на малките е от особено голямо значение. Децата трябва да се хранят разнообразно, питателно и здравословно и именно родителите трябва да се погрижат за това.

Оказва се обаче, че ако майките искат малките сладури да хапват здравословно, то трябва да дадат личен пример. Няма как да накарате детето си да не преяжда с шоколад, ако вие самата го правите.

Изследователи от университета в Мичиган са установили нещо, което едва ли учудва някого, а именно, че децата на родители, които се хранят умерено и здравословно, подражават на мама и татко и изграждат добри хранителни навици, които могат да спазват през целия си живот.

Родителите, които принуждават чрез сила или изнудване децата да изядат нещо, постигат по-малко успех в изграждането на добри хранителни навици у малките, отколкото тези, които дават личен пример.

Професор Хоър съветва родителите на капризни деца да не се им се карат, когато малчуганите отказват да ядат, а да опитват различни методи.

"Вземете децата с вас на пазар, позволете им да избират и те продукти, включете ги в процеса на приготвянето на храната и може би ще имате по-голям успех, отколкото да им се карате и да ги заставяте да ядат“, споделя проф. Хоър и със сигурност съветът му не звучи лошо.

Може да прочетете и съветите на д-р Андреева за това как да се справим със злоядото дете ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти