Книгите в живота на детето

Всички родители искат децата да обичат да четат книги. И се чудим защо предпочитат мобилните устройства пред книжките.

Любовта при децата към книгите не идва в първи клас. Докато 7-годишното дете прочете края на изречението, то вече е забравило за какво става дума.

Любовта на децата към книжките идва от родителите. Хубаво е да четете на децата си още, докато те са малки.

Диди споделя своя личен опит със сина си, на когото е започнала да чете приказки на около 2 годиники. Повечето илюстрации в книжките, задържат вниманието на детето.

Много е важно да избирате книжките според възрастта на детето си. Избирайте книжките според интересите на детето ви.

Малките момченца например харесват коли, динозаври и космоса. Важно е начинът, по който е написана книжката да бъде разбираем за децата.

Направете четенето ритуал. Преценете за вашето дете кога е най-подходящото време за четене – преди лягане, след като си дойде от училище.

Правете четенето всеки ден и много важно – преправяйте си гласа докато четете, за да задържите вниманието на детето. Когато децата станат достатъчно големи, влизайте заедно с тях в книжарниците и коментирайте заедно с тях какво им е интересно.

Трябва да разберете, че децата живеят в своето си време, те живеят с таблети, телефони. Интересуват се от компютърни игри и в това няма нищо лошо.

Ако искате децата ви да четат книжки – четете и вие, за да им давате личен пример. Още полезна информация, как да мотивирате децата си да четат вижте в новия епизод на Mamma Mia.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол