Какво трябва да простим на приятелката си, която е в майчинство

Какво трябва да простим на приятелката си, която е в майчинство
Снимка: Thinkstock

Най-добрата ни приятелка е бременна или съвсем скоро е станала майка. Доскорошните разговори за мъже, забавления и пътешествия като че ли са се изместили и сега темите винаги се въртят около новото попълнение в семейството ѝ

Въпреки че някои от нас вече имат солиден опит в професионалното направление "Майка", а на други - тази социална роля тепърва предстои, винаги е по-трудно, когато трябва да разберем и да бъдем съпричастни към проблемите от подобно естество на най-близките до нас.

Представяме ви Edna селекция на най-важните неща, които всяка от нас трябва да прости на приятелката си, която в момента е в майчинство:

Докато сте на маса в компания, тя става и заявява на всеослушание: "Отивам да пишкам!"

Не, вашата преди така деликатна и изискана приятелка не е претърпяла пълна трансформация на личността. Просто е свикнала високо и ясно да обяснява всичко, особено кратките си изчезвания. Ако пропусне да го направи и просто каже "Ей сега ще се върна", рискува сърцераздирателен рев на изоставено дете...

Същата тази вечер в най-горещата точка на спора тя оглушително плясва с ръце и извиква: "Хайде, хайде, не се карайте! Някой да иска сокче?"

Не, не се е побъркала. Малко е стряскащо, но видяхте ли мигновения ефект? Може да запомните този трик и да го прилагате в бъдеще. Само сменяйте напитката, според възрастовата група на спорещите.

Докато споделяте с нея поредната си сърдечна драма, се разплаквате. Тя ви погалва по главата и с почти автоматичен жест вади от чантата си солети и ви ги пъха в устата.

Да, това много принизява вашите дълбоки душевни мъки. Но е ефективно. В крайна сметка човек трудно страда и дъвче едновременно, нали?

Имате уговорка за обяд през уикенда. Тя пристига с 30-минутно закъснение, запъхтяна и с петна по блузата си. От аромата разбирате, че някой е повърнал в последния момент. От свежия ѝ иначе вид разбирате, че не е тя.

При майките точността е цел, която те са се примирили, че не могат да постигнат. Нещата, които могат да се случат 5 минути преди времето за излизане, са безкрайно много и всички те са извън компетенциите на оставащия с децата татко. Това са случаите, в които мисълта, че са незаменими, не им носи обичайната радост.

Каните я на женско парти у дома. Към девет часа вечерта тя отива до тоалетната. Към десет часа я намирате в спалнята дълбоко заспала.

Да, може да ѝ се обидите и възмутено да я разтърсите, за да я върнете при пиенето, кикота и клюките. В крайна сметка не сте имали женско парти от години! Но ако тихичко затворите вратата след себе си и я оставите да се наспи, вие ще покажете, че сте истинска приятелка.

Все пак не бива да забравяме, че това са нормални процеси, които съпътстват майчинството на всяка Edna жена и вие също сте била или ще бъдете на нейното място един ден. И ще имате нужда от силно приятелско рамо и подкрепа.

Автор: Анастасия Николова

Още статии по темата, можете да прочете в сайта на Издателство "Клевър бук".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти