Какво не трябва да подарявате на детето ми

Какво не трябва да подарявате на детето ми
Снимка: Thinkstock

Мила бабо, дядо, приятелко, и др. ангажирани в подаряването...

Разбирам, че обичаш детето ми. Сигурна съм, че имаш своите причини да му подаряваш точно това, което обикновено подаряваш.

В края на краищата „нещо хубаво“ е разтегливо понятие и се случва в него да се вместят дори двуметрови плюшени маймуни.

Само че бих искала следващия път, когато се наканиш да подаряваш нещо на сина ми/дъщеря ми, това да не е:

Кутия шоколадови бонбони в целофанче

Много вероятно е, когато купуваш кутията, въображението ти да рисува идилична картина – едно възпитано и добро дете, което хапва бонбоните по един на ден и то след вечеря. Ти просто не познаваш добре този дребен хитрец! Бонбоните ще оцелеят около час. Е, добре – два часа, но само в случай, че успея да ги скрия, което ще забави малко неизбежния им край.

Конструктор, съдържащ куп малки елементчета

Как започва твоят ден? Ставаш от леглото, отпускаш крака на мекия килим и отиваш да си направиш кафе, за да се ободриш за предстоящия прекрасен ден. А сега си представи, че вместо гъста мекота, под крака си усетиш вратичка на самосвал с размери 0,7х0,7 см с две остри малки панти? Значи безусловно мен това много ме ободрява – вратичките с размери 0,7х0,7 см – те всъщност са едни от най-събуждащите неща на света… Но дали денят ми ще е радостен оттук нататък е друг въпрос.

Играчка, издаваща твърде високи звуци

В тях има особена прелест. Например, отиваш през нощта до тоалетната, докосваш леко с крак нещо меко и изведнъж чуваш тъничко: „Здравееей!“. Това не е глас от небесата, а ухилено кученце. Но общителното плюшено животинче е половин беда. Много по-тежък е случаят с общителна пластмасова играчка. Защо ли? Защото звучи по-силно! Всички тези самоходни коли, виещи „файър, файър“, автомати и полицейски машини със сигнални лампи, могат да доведат до истерия всеки…, но не и детето, разбира се.

Двуметрова плюшена маймуна

Пожалете животното! Повечето съвременни деца не обичат меките играчки. Всъщност съвременните девойки също не ги обичат. И изобщо тях никой не ги обича! Може би само продавачите в магазините, в които влиза окъснял гост и посочва най-големият и ярък предмет, който вижда. Така че съдбата на тези маймуни е предизвестена и печална: забравен ъгъл, прах, редки срещи с молците и безкрайна самота. Бррр! И на врага си не го пожелавам.

Съмнителна детска дреха

Искаш да узнаеш какво е това: съмнителна детска дреха? Това е вещ, при вида на която те обвземат съмнения – веднага ли да я извхвърля или да я запазя за парцал. Извинявай, грешка. Съмненията обхващат мен. Не и теб, защото иначе не би ми подарила това нещо. Съмнителните дрехи включват: китайска рокля с дантели, чорапогащници в искрящи цветове от щанда за намалени стоки, евтини чорапи и т.н. И не се надявай – такива и на вилата не се носят.

Материалът е предоставен от издателство "Клевър Бук" – активни карти и книги за деца.

Прочети още:

Най-трудната професия – родител

Нещата, които правят добрите майки

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти