Как да си намерим страхотна работа за много пари

Знаете ли как да изберете правилната професия или как да започнете правилния бизнес? Това са едни от основоположните решения които трябва всеки от нас да вземе за живота си в днешно време. Днес ще поговорим малко повече за това.

Преди индустриалната революция да не бих направил такова видео, не би било нужно. Тогава са съществували около две хиляди различни професии и хората са знаели, че от девет до пет човек отива и работи само за пари.

Какво е днес обаче?

Днес има около половин малион различни професии и освен пари в работата търсим щастие и удовлетворение.

Голямата грешка, която повечето хора правят е, че въобще не вземат решение за това каква професия искат. Както казах има половин милион различни професии, да се избере едната единствена, която да е правилна изглежда като доста трудна задача.

За това просто приемат първата работа, която звучи добре - да речем - близо е до дома, колегите са готини, парите са добри и има възможност за развитие. 

Ако намерите такава работа - страхотно, но това не е достатъчно.

Ако тази работа не ви идва от вътре - с времето, когато първоначалното вълнение отмине - отначало привлекателно звучащата работа, ще се превърне просто в поредна причина за оплакване и нерви.

И така... как да разберете коя е вашата професия?

При деведесет и девет процента от нас правилната професия не идва просто ей така, наготово. Като някой божествен глас, който изведнъж ни казва "ти трябва да станеш инженер" или "ти трябва да се занимаваш с маркетинг".

За да разберете каково е правилно за вас седнете и направете един списък с неща, които ви носят щастие. Колкото е по-дълъг и колкото е по-чудат този списък - толкова по-добре. След това помислете коя професия би ви дала възможност да правите най-много от нещата в списъка. 

И не се притеснявайте ако да измислите какво наистина ви се прави отнема много време. Процеса не е бърз, но няколко месеца или дори година в чудене са по-добри, от колкото няколко години практика на грешното място.

Все пак по-голямата част от живота на всеки от нас ще бъде прекаран в работа, за това не прибързвайте, колкото по-от рано знаете с какво искате да се занимавате - толкова по-голям щанс има това да се реализира.

Разбира се, съвсем спокойно може да поемете нещо, което да ви плаща сметките, докато се чудите накъде да поемете.

Друга грешка, която много хора допускат, когато се опитват да разберат кое е тяхното поприще - са парите. Ако сте във финансово нестабилно положение това може много силно да замъгли преценката ви за работата и да ви накара да мислите позициите, които плащат по-добре за много по-привлекателни, от колкото наистина са.

Да речем обаче, че не ви се работи за някого. Искате и имате възможността да работите за себе си. Да сте предприемач. Това е най-масовата мечта в днешно време, стремежът на повечето от нас.

Понеже е пълно с куп семинари, статии и уроци, които се съсредоточават върху техническата част на това да си предприемач аз ще кажа нещо по-различно.

Всеки голям успешен бизнес решава някакъв проблем.

Ако стартирате свой бизнес се запитайте не от какво сте доволни и как да го направя различно, ами от какво страдате и как да го елеминирам. Намерете решение на проблема и го продайте на останалите.

А пък техническите параметри, както казах току-що, можете да откриете в семинарите, статиите и уроците, които са почти безброй.

В момента в света има толкова много хора, толкова много професии и толкова много неща, че може човек да си помисли, че всеки проблем има хиляди решения, но това далеч не е така.

Има още векове, в които ще се откриват нови неща и нови професии. Съответно освен сегашните проблеми на обществото, от които има много нерешени - ще има и още много нови. Има огромно поле за изява.

Не забравяйте само, че ако докато се чудите какво искате да правите - някой, който вече знае, се възползва от вас.

Още полезни статии, които да прочетете:

Митове и истини за кандидатстването за работа

Двойно напрежение - да учиш и да работиш

Как да харесвате работата си, каквато и да е тя

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти