Инатливите деца стават по-успешни и богати възрастни

майка дете
Снимка: Thinkstock

Понякога е по-лесно да убедиш шефа, отколкото да накараш детето си да направи нещо. Дори в училище да се оплакват от ината му обаче, това не е чак такава причина за притеснение – тъкмо обратното.

Изследвания в областта насърчават родителите да приемат упорития характер на децата си, вместо да се опитват да го променят. След четири десетилетия наблюдение учените установяват, че когато пораснат, инатливите деца се превръщат в решителни възрастни.

Резултатите от проучване, което проследява 700 деца от 12-годишни до навършването на 52, сочат, че онези от тях, проявяващи инат като по-малки, се оказват по-амбициозни от станалите и получават по-големи заплати в сравнение с по-пасивните като деца.

Учените твърдят още, че нетърпеливите и бунтарски настроени малчугани са по-целенасочени и се радват на повече постижения. Забелязва се също как някои възрастни с успешни кариери са се противопоставяли на правила като малки.

Макар инатът да е предизвикателство за родителите, той е признак, че като възрастни децата ще се борят много повече с проблемите, намирайки разрешения по-ефективно.

Затова не се отчайвайте излишно следващия път, когато детето се заинати – успокоете се с факта, че дори да то временно да вгорчава вашия живот, неговият ще бъде хубав.

Вижте тук как да постигнете примирие с детския инат >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти