И тази смърт няма да е достатъчна

прегръдка
Снимка: Thinkstock

Велина Томова

Дните след смъртта на жената, родила бебето си в сливенската болница се трупат един след друг, появяват се мнения след мнения и отново май всичко ще потъне в шумотевицата.

И тази смърт няма да е достатъчна, за да покажат лекарите с пръст колегите си, за които всички знаят, че петнят професията, че грешат, че са забравили, че са първо хора.

И тази смърт няма да е достатъчна мъжете да застанат до жените си и да кажат „Аз ще съм до теб в най-важния ден от НАШИЯ живот и ще те подкрепям вместо да се напия като животно от радост докато ти се напъваш, боли те и те шият по онези места, които иначе аз обичам да докосвам“.

И тази смърт няма да е достатъчна да накара нас, жените на България – майки, лекарки, възпитателки в детски градини, учителки, служителки, да започнем да се подкрепяме, да си даваме рамо и да сме съпричастни една с друга.

Защото всички сме жени, всички ни боли от първия ден на менструацията ни до деня, в който се наложи да погребем детето си, умряло докато ражда.

И тази смърт няма да е достатъчна да се стреснем и да видим, че не сме хора, а животни, че се бутаме, обиждаме, мразим,  пребиваме, прегазваме, подминаваме едни други.

И тази смърт няма да е достатъчна...

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти