Говорите ли за секс с децата си?

Говорите ли за секс с децата си?
Снимка: Thinkstock

Една трета от родителите никога не говорят с децата си за секс, а един на всеки четири предпочитат да обсъждат "птичките и пчеличките", още преди детето да навърши 10-годишна възраст.

Това заключение направиха британски социолози след изследване на 2000 родители във Великобритания. 36% от тях никога не са разговаряли за секс с децата си. Те предпочитат децата им да получат информация от учители, приятели или интернет.

Въпреки това 27% от родителите са обсъждали тази тема за първи път, преди децата им да навършат 10 години, но признават, че разговорът е бил символичен и се е изразявал в обяснение за любовта между птичките и пчеличките.

Като цяло резултатите от изследването показват, че 10 години е средната възраст, в която повечето родители започват да отварят децата си за света на интимните преживявания с хора от срещуположния пол.

За сравнение на 8 годинки децата разбират истината за Дядо Коледа, а на 9 започват да слушат за отношенията между половете. Явлението „секс” се разкрива година по-късно.

Почти 40% от анкетираните споделили, че предпочитат да обсъждат такива теми с децата си при конкретен конспект, например настъпването на пубертета.

Някои хора предпочитат да оставят обсъждането на тези „неудобни” теми или да излъжат малко. 19% признават, че са излъгали децата си за зачеването и раждането.

55% от родителите лъжат за Дядо Коледа и други фантастични герои. Въпреки всичко това, половината от анкетираните вярват, че родителите трябва да бъдат по-честни с децата, като им казват истината на живота.

Прочетете още:

Дизайнерка на скандалното детско бельо се защити

Какво прави двойките по-щастливи – сексът или децата?

Темите за секс са табу

Сексуално образовани ли сме?

Неудобните въпроси

10 неща, които двойките без деца не трябва да чуват

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти