Пускат в производство кукла "Барби" без коса?

Първата кукла Барби е лансирана на пазара през 1959-та, а днес вече са продадени над един милиард бройки от тази играчка
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-популярната кукла в света "Барби" може би ще се раздели изцяло с косата си в името на една добра кауза. Компанията "Мател" (Mattel), произвеждаща този вид играчки, има планове да пусне на пазара модел, който няма нито един косъм на главата си, а идеята за това е била вдъхновена от 4-годишната американска гражданка Дженезис Рейес, която загубила косата си след лечение с химиотерапия заради поставената й ракова диагноза.

От "Мател" се надяват техният акт на съпричастност да накара все повече деца и възрастни да приемат загубата на коса поради рак или генетични заболявания като нещо съвсем нормално.

Първоначално дори била създадена група във "Фейсбук" (Facebook), озаглавена "Красива Барби без коса", която за отрицателно време събрала над 17 хиляди фенове. Този факт още повече наклонил везните, за да бъде харесан и въпросния нов модел кукла.

Членовете на онлайн групата дори споделят идеи да бъдат създадени различни аксесоари за куклата като шалове и шапки, с които момиченцата да декорират главата й, защото това са част от средствата, помагащи на малчуганите да прикрият този свой проблем и в реалния живот.

Когато Дженезис споделила пред близки, че липсата на коса я кара да се чувства потисната, родителите на едно от останалите деца, лекуващо се в болницата, помолили изпълнителния директор на "Мател", който се оказал техен приятел, да създаде такъв вариант на "Барби".

"Надяваме се тази кампания да разбуни духовете на по-голям процент хора, които искат да са съпричастни с проблемите на раково болните, да не ги изолират от обществото по никакъв начин, а да им помагат да се чувстват пълноценни личности. Ако това се случи, значи сме победили", допълват от ръководството на "Мател".

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти