Двойните стандарти на бащите

Двойните стандарти на бащите
Снимка: Thinkstock

Лилия Огнянова

Отношенията между бащите и синовете или дъщерите са винаги специални. Като цяло мъжете имат по-различен начин на възприемане на родителството.

Те например са много по-спокойни и уравновесени, отколкото майките. Не изпадат в паника, когато детето кашля, нито пък надават уплашени писъци, когато малкото падне и си обели колената.

Това обаче не означава, че татковците не се притесняват за децата си.

Понякога даже те са по-притеснени от майките, но го крият в себе си и тихомълком търсят начин да се справят с притесненията.

Най-забавно става, когато дъщерята порасне и започне да се заглежда по момчета, а и те по нея. Бащите имат невероятното свойство да ревнуват дъщерите си повече, отколкото ревнуват дори майките им.

Прилагат се и двойни стандарти. За момчетата е някак си по-прието да стоят до късно на вън, буйното им поведение се оправдава с „той е момче, нормално е“.

Отношението към дъщерите обаче е доста по-различно. Баща ѝ ще я чака да се прибере вечерта и дори и секунда да закъснее, ще се притесни страшно, а когато я види – ще ѝ се скара, че скита по нощите навън.

За гаджета пък и дума не трябва да става.

Всеки татко си мечтае малкото му момиченце никога да не напусне къщата му заради друг някакъв мъж, както и е убеден, че няма мъже на тази земя, които да са достойни за неговата дъщеря.

Разбира се, не трябва да се пропуска и момента, че бащите са винаги по-меки с дъщерите си и лесно им прощават, докато синовете като нищо биха изяли дори и някоя плесница, ако много ядосат патрона на къщата.

Забавен поглед към отношенията бащи-дъщери-синове са направили от Типично. Ако имате нужда от доза смях и добро настроение, то вижте видеото:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти