Създадено за eMAG

Детските колички 3 в 1 – колко подходящи са те?

емаг
Снимка: iStock

В последно време станаха много разпространени детските колички 3 в 1: един продукт, включващ в себе си количка за бебе, столче за автомобил и кош за новородено, плюс аксесоари към тях.

Универсалността на такъв тип колички е несравнима, но от друга страна, са доста тежки и може би трябва да помислите добре преди да купите такава количка, защото те имат както предимства, така и недостатъци.

 

Предимства

► Помагат да спестите пари и място за съхранение, защото един артикул се състои от три части. Може да се използва за деца от 0 до 36 месеца, така че не трябва да сменяте количката когато детето ви пораства. Има високо ниво на комфорт, несравним с много други модели бебешки колички.

► По-голямата част от детските колички 3 в 1 са сгъваеми, така че проблемите с пространството са минимални. Освен това, колелцата са подвижни, което ги прави удобни за съхранение, а също удобни за придвижване, без излишни усилия.

► Поради подобрената си функционалност, но и заради високото качество на компонентните материали, те много лесно могат да бъдат продадени след като детето ви порасне достатъчно и няма повече нужда от количката. От което следва, че може  да възстановите част от първоначално инвестираните пари. Или, ако предпочитате, можете да я оставите като наследство на роднини или приятели, които също имат деца. А също така, можете просто да я използвате повторно за следващото си дете. В края на краищата, имате много възможности.

емаг
Снимка: iStock

Недостатъци

За съжаление, перфектният продукт все още не е изобретен и детските колички 3 в 1 не са изключение :

► Универсалността им е много привлекателна, но цената е много по-висока, в сравнение с обикновените колички.

► Маневреността на количките 3 в 1 е много по-ограничена спрямо обикновените детски колички, разполагащи с по-малко функции. Сценариите, в които една такава количка представлява по-скоро затруднение, отколкото предимство : преминаването по неравна повърхност, постоянното ѝ сваляне и качване в колата или просто съхранението ѝ на друго място, различаващо се от помещение на първия етаж.

емаг
Снимка: iStock

Въпреки това, ако и двамата родители активно участват в отглеждането на детето, една количка 3 в 1 може да им бъде незаменим помощник. И накрая, и двамата трябва да разгледате всички варианти, за да си купите точно това, от което се нуждаете.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти