Да помогнем на детето ни да се справи с раздялата

Да помогнем на детето ни да се справи с раздялата
Снимка: Thinkstock

Децата рано или късно порастват, явно или тайно от нас изпитват първите си любовни трепети и емоционално изживяват всеки проблем в тези непознати все още за тях отношения с противоположния пол.

Когато нашето дете се сблъска с тази така неприятна болка – раздялата, на нас също ни е тъжно да го гледаме посърнало, нещастно и вглъбено в предадените негови чувства.

Но все пак преди всичко сме родители и трябва да му помогнем ненатрапващо се, разбира се, да се върне постепенно към предишния си начин на живот.

Преди всичко, е необходимо да обясним на подрастващия тийнейджър, че такива развои на ситуацията се случват ежедневно и времето е най-доброто лекарство за “любовните белези”.

Добре е да не сме агресивни, да не натякваме, да бъдем търпеливи и да му покажем, че проявяваме съчувствие и подкрепа.

В такива мигове децата не биха искали лекции от рода на: “Казах ти, че този не е за теб” или “Тя те водеше по лош път”.

Сега е моментът тийнейджърите да осъзнаят що е то любовта и не бива да забравяме, че и ние, също като тях, сме преминали през този етап някога.

Опитайте се да изградите усещане за доверие между вас и него, защото в противен случай вие също ще се превърнете в повод за неговото лошо настроение.

Но най-важно е да знаем, че никога не е твърде рано за подготовката за уроците на живота. Днес децата се развиват изключително бързо и колкото по-рано успеем да бъдем приятели с тях, толкова по-лесно ще им помагаме да се справят с враговете на щастието.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти