Бъдещето принадлежи на дигиталните ни деца

г
Снимка: DigitalKidZ

Преди броени дни домакин на шестото издание на националната образователна конференция, организирана от фондацията "Дигитални деца" бе  Европейският Парламент в София.

Това беше събитие, което освен, че очерта основни акценти за промяна в българското образование ни срещна с професионалисти  в различни области, обединени от обща мисия - подкрепа на дигиталната грамотност на съвременните родители, учители и деца и  промяна на българското образование в унисон с „компетенциите на 21век“.            

г
Снимка: DigitalKidZ

Председателят на фондацията Ивелина Атанасова е от онези вдъхновяващи и магнетични личности, които знаят как да излезнат извън рамката на статуквото, които не чакат промените да се случат, а ги предизвикват. През изминалата  година тя пуска на пазара образователна, активна игра, която развива въображението, емоциите, умението за работа в екип, комуникационните умения и повишаване на вътрешната мотивация за учене DigitalKidZ® Imagination.

г
Снимка: DigitalKidZ

За втора поредна година Финландското посолство подкрепя конференцията, защото вярва, че ценностите са идентични с тези на фондацията. В стремежа да се доближим до новия финландски модел на образование е нужно "Да се фокусираме в това да възпитаваме и да отглеждаме критични личности, които умеят да поставят своите граници в технологична среда и да не губят себе си. Това е постижимо когато пречупим начина, по който работим с децата" (Ивелина Атанасова). За да ни покаже, че работещият финландски образователен модел е напълно постижим и у нас, на конференцията с любезното съдействие на Финладското посолство, лекция изнесе и световно признатия образователен експерт д-р Леена Андонов, която ясно посочи, че успешен е моделът, който не унифицира децата, а набляга на тяхната уникалност.

г
Снимка: DigitalKidZ

С поглед към образованието на бъдещето, Ивелина Атанасова създава и DigitalKidZ® STEM Клуб, който представлява образователна програма, която развива емоционалната интелигентност, учи децата да програмират, изгражда необходимите им STE(А)M умения за 21 век – наука, технологии, инженерство, изкуство и математика и обяснява сложни понятия от училище на разбираем език. Целта е да подготви децата за професиите на бъдещето. Да повиши мотивацията им за учене, превръщайки ученето в игра. Да ги подкрепи да намерят нови приятели. Да им помогне да бъдат подготвени за съвремието, в което живеят.

г
Снимка: DigitalKidZ

Ивелина Атанасова и фондацията "Дигиталните деца" не познават граници и си поставят все по-мащабни цели. В момента ръководи проект за промяна на образователния модел у нас, като за целта ще се работи с десетки училища партньори и ще се провеждат обучения на учители по информатика, т.к програмирането е основна част от съвременното дигитално общество.

г
Снимка: DigitalKidZ

В този свят на дигитални услуги и устройства се раждат и живеят дигиталните ни деца. Наша е отговорността да ги подготвим за бъдещето, да отворим хоризонтите пред тях и да ги предпазим. Тяхното бъдеще се предопределя от собствената ни възможност да се променяме.

г
Снимка: DigitalKidZ

Автор: Михаела Маркова

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти