7 цветни интериорни тенденции, с които да повдигнете духа си през 2021 година

интериор 2021
Снимка: Антония Саранеделчева/Моми Студио

Планирате да направите редизайн на интериора си тази година? От слънчево жълто до неутрални тонове, има много красиви цветове, които да вдъхновят следващия ви проект за декорация и да повдигнат настроението ви през 2021 г.

Според дизайнера на студио за интериорен дизайн Моми Студио - Антония Саранеделчева, цветовете се използват не само с декоративна цел, те подобряват емоциите ни и играят роля в това да ни накарат да се чувстваме сигурни и щастливи. Цветните тенденции, които се очаква да бъдат актуални през 2021 г., са вдъхновени от нуждата ни от спокойствие в нашето ежедневие, тъй като днес е по-важно от всякога да се грижим за нашето благосъстояние.

Ето и кои цветни тенденции ще бъдат най-ярки тази година:

Слънчево жълто

Внесете радост в дома си с весели нюанси на жълто. Символизирайки щастие, позитивност, топлина и енергия, този цвят е идеален за вашия дом. Всъщност според скорошно проучване, проведено от редица интериорни дизайнери, става ясно, че боядисването на стените на банята в ослепително жълто може да помогне за повишаване на енергията ви сутрин.

интериор 2021
Снимка: Антония Саранеделчева/Моми Студио

Жълтият цвят ще бъде един от най-популярните цветове не само защото е избран за цвят на годината в комбинация със сивия, но и защото всички се надяваме, че нещата ще бъдат много по-ярки тази година. Включете жълтото в комбинация с неутрални цветови схеми, за да създадете релаксираща среда, подсилена с яркост. Цветът ще стимулира ума ви и ще съживи всяка стая.

Природа

Дайте на вашето пространство глътка свежест от природата, като внесете елементи от природния свят във вашия дом. Независимо дали планирате да направите редизайн на кухнята си, или искате да преобразите всекидневната си, наситеният зелен цвят е изборът, който трябва да направите.

Мнозина намират този цвят за успокояващ заради терапевтичните си свойства. Според експерти зелените нюанси действат благоприятно в домашни офиси или стаи, като балансират дигиталното „усещане“, с което често сме заобиколени.

Земни нюанси

Няма да е изненадващо, ако споделим, че земните неутрални нюанси са най-добрите, когато искаме да създадем привлекателен вид и усещане за спокойствие. А когато са в контраст с по-ярки тонове като горско зелено, те осигуряват по-богато изживяване, с което да се насладите на дома си.

интериор 2021
Снимка: Антония Саранеделчева/Моми Студио

Нюанси на черница

Търсите по-смел цвят? Докоснете се до по-топла палитра от черничеви нюанси - луксозен нюанс, който може да внесе повече дълбочина в стаята. С този подчертано хладен тонизиран цвят с оцветен син нюанс лесно можете да оживите вашата всекидневна, баня или кабинет.

Рустик излъчване

Изборът на нюанси с рустик излъчване ще бъде сред актуалните тенденции на 2021 година.

Помислете за цветове на естествена глина, землисти кафяви - тези нюанси образуват единна палитра, за да създадат приятна атмосфера. Варовито белите стени изглеждат чудесно в съчетание с рустик цветове, а когато са комбинирани и с текстурирани възглавници и вълнени килими, интериорът е завършен и създава усещане за домашен уют и комфорт.

интериор 2021
Снимка: Антония Саранеделчева/Моми Студио

Пастелни нюанси

Пастелите имат способността да озаряват всяко скучно пространство. От нюанси на синьо, мента до бледо розово, по-меките палитри приветстват пролетта и лятото, като внасят светлина и в най-тъмните зимни дни. За още по-уютно и свежо усещане не забравяйте да добавите нотки на зеленина. Стайните растения никога не са твърде много.

интериор 2021
Снимка: Антония Саранеделчева/Моми Студио

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти