Създадено за Мебели Виденов

Обзавеждане на антрето – 5 практични и стилни съвета

Обзавеждане на антрето – 5 практични и стилни съвета
Снимка: Мебели Виденов

Януарската лежерност премина, както и ретроградният Меркурий, така че вече с олекнало сърце може да мислим за пролетно почистване както за дома, така и за душата.

Със сигурност имаме тонове вещи вкъщи, които задръстват чакрите и пространството и не е нужно да сте запалени по Фън Шуи, за да осъзнаете, че понякога по-малкото е повече и че за да се чувствате комфортно, си трябва и по-минималистичен поглед върху нещата.

Най-трудно във всеки процес е неговото стартиране. След като вече сте взели решение да въведете промени в дома си, най-належащият въпрос е – откъде да започна? Ще ви улесним – започнете от самото начало. Кое е началото на един дом? Антрето, разбира се!

Както когато отидеш на гости те посрещат по дрехите и те изпращат по качествата, така и големите фирми държат рецепцията да изглежда подобаващо, защото първото впечатление е най-важно, а и кой иска, прибирайки се след тежък ден, първото, което вижда да е неподредено, хаотично и неугледно антре? Вижте нашите съвети как да обзаведете антрето си с правилните мебели и да му придадете облик, за който всеки ще ви пита как сте постигнали.

Огледалце, огледалце от антрето…

Окачете огледала, за да създадете илюзията за пространство. Тесни коридори? Закачете огледала с тънък профил, а ако разполагате с повече пространство помислете за огледала с по-богато украсени рамки, които ще добавят не само стил, но и ще отговарят на потребностите ви – особено на дамите. Харесахме си това дизайнерско кръгло огледало с метални елементи, което сякаш пренася слънцето не къде да е, а в собственото ни антре.

Снимка: Мебели Виденов

Конзолната маса – стил и необходимост в едно

За коридори, в които имате нужда от място за оставяне на ключове, поща и други дребни вещи, конзолната маса ще ви свърши страхотна работа и няма да заема твърде много място. Ние си падаме по малките профили с по-тънък дизайн, защото стоят изравнени със стената, с крака, които няма да спънат минувачите. Конзолната маса приляга гладко и прави антрето функционално и с чудесен външен вид. Харесахме си Золи от Мебели Виденов, която ще ви плени не само с луксозен дизайн, а и с масивната дървесина, от която е изработена, в съчетание с метал -  същинско бижу!

Снимка: Мебели Виденов

Шкафът за обувки

Освен ако нямате наистина огромен брой обувки, ви съветваме да се придържате към един шкаф в антрето, който да е нисък и да се ползва и като място за сядане. Пролетното почистване е идеалният повод да изхвърлите всички обувки, които държите незнайно защо, макар и да не сте ги обували от поне две години. Добре е те да си седят вътре в шкафа, а не домочадието да се спъва постоянно в тях.

Хвърлихме око на шкафа Инес от Мебели Виденов, който си има както отворена част за обувки, които носим всеки ден, така и част, която се затваря - за тези, които слагаме по-рядко. Шкафът практично допълва обзавеждането в антрето, като осигурява удобно място за сядане и съхранение, а повърхността му е изключително лесна за поддръжка.

Снимка: Мебели Виденов

Нека бъде светлина

Преобразете коридора с внимателно позиционирано осветление. Насочените стенни осветителни тела могат да подчертаят красив таван, а висящото осветление може да бъде наистина ефективно, за да направи визуално малкото пространство по-просторно. Една единствена висяща лампа може да има обратен ефект, оставяйки твърде много сенки и петна тъмнина. В тази разчупена осветителна находка от Мебели Виденов открихме страхотен начин с „един куршум“ да пресъздадем тази идея, защото с нея може да насочвате светлината към местата, които заслужават акцент в антрето.

Снимка: Мебели Виденов

Закачалките

С две ръце ви препоръчваме закачалки, които се монтират на стената – с тях пестите място и доста по-лесно откривате връхните си дрехи и аксесоари, без да се налага да събаряте по няколко неща едновременно.

Закачалка Линеа от Мебели Виденов е универсално и непретенциозно предложение, с което можете да обзаведете чудесно антрето си – ние бихме си взели даже няколко такива!

Снимка: Мебели Виденов

Тези и други страхотни предложения за „огледалото“ на дома си, ще откриете на сайта или в магазинната мрежа на Мебели Виденов – има всичко за всеки, при това на супер цени. И нека антрето ви засияе сега – време е за пролетна промяна.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти