Забулени яйца и хрупкава палачинка

Стабилна съботна закуска

Забулени яйца и хрупкава палачинка
Снимка: Списание "Меню"
1 от общо 1 гласа

Тази вкусна рецепта може да се приеме като вариация на яйца по бенедиктински, в която класическото канапе от английски мъфини е заместено с хрупкави палачинки от картофи и кашкавал.

Необходими продукти за 4 порции

800 г картофи, фино настъргани
150 г зрял овчи кашкавал
4яйца
4 с. л.масло
рукола или зелена салата

Начин на приготвяне:

Картофите се посоляват с ½ ч. л. морска сол и се изстискват много добре от сока. В тиган с незалепващо покритие се стопява половината от маслото и се добавят половината картофи. Отгоре се слагат настърганият кашкавал и останалите картофи. Тиганът се слага на умерен към тих огън за около 10 мин.

Щом се зачерви отдолу, палачинката се обръща в голяма чиния. Стопява се останалото масло и палачинката се връща в тигана с незапечената страна надолу за още 10 мин.

В тенджерка се слага да заври 1 л вода с 1 с. л. оцет. Щом започне да ври, огънят се намалява до къкрене. С тел за разбиване с въртеливо движение в тенджерата се прави водовъртеж и в него се пуска едно от яйцата. На разстояние от него се пускат и другите яйца. Готови са след 2-3 мин., когато белтъкът се втвърди. Изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат.

Картофената палачинка се нарязва на 4, върху всяко парче се слага по едно яйце и се гарнира с рукола или салата.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Прочетете още:

Най-здравословната закуска е с яйца

Омлет – яйца и въображение

Яйца „Бенедикт“

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти