Неаполитански картофен пай

Да готвим като италианци

0 от общо 0 гласа
75 мин.
Необходими продукти

700 г червени картофи

20 г масло

35 г настърган пармезан

¼ ч.л. прясно настъргано индийско орехче

1 яйце

едра морска сол

2-3 шепи галета

70 г мортадела

70 г сирене Проволоне

За този супер семпъл картофен пай намачканите сварени картофи оформят два пласта, между които има кубчета сирене и колбас. Паят се поръсва с галета и малки бучици масло. Опитайте докато е топъл!

Начин на приготвяне: 

1. Сварете предварително добре измитите картофи без да ги белите, до омекване. Прецедете ги и щом поизстинат, ги обелете. Намачкайте ги с помощта на преса за картофи.

2. Добавете голяма щипка сол, индийско орехче, яйцето и маслото и разбъркайте добре.

3. Намажете с масло дъното и стените на керамична форма за печене (диаметър 20 см). Поръсете с галета. Изсипете половината от намачканите картофи и ги разстелете внимателно.

4. Върху картофите разпределете нарязаните на кубчета мортадела и проволоне. Върху тях изсипете останалите картофи и ги разстелете равномерно. Отгоре поръсете с галета. Разпръснете и малко масло на бучици.

5. Печете пая в предварително загрята фурна на 200 градуса 45 минути. Оставете пая да изстине за 10-15 минути и сервирайте.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти

Не просто футбол