Хлебчета на пара с пресни билки

Дъхави и меки

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

300 г брашно

50 мл прясно мляко

1 с.л. олио

1 с.л. захар

1/2 с.л. ябълков оцет

1 ч.л. суха мая

1/2 ч.л. сол

1/4 връзка магданоз

1/4 връзка пресен кориандър

1/4 връзка див лук

Начин на приготвяне:

Разбъркайте брашното със солта и захарта. Добавете нарязаните на ситно магданоз, кориандър и див лук.

Разтворете маята в млякото и сипете към брашното. 

Налейте 120 мл вода, оцета и олиото. Върху набрашнен плот замесете меко и еластично тесто. Оставете го да втаса.

Разделете тестото на 8 части и оформете топки.

Разточете леко всяка топка. Прегънете на две и оставете хлебчетата да втасат.

Поставете всяко хлебче върху парче хартия за печене, за да не се залепват и да се извадят по-лесно, когато са готови.

Поставете  хлебчетата в съд за готвене на пара за около 8 минути. Извадете ги с помощта на хартията. По същия начин пригответе и останалите.

Съвет:

Когато оформите питките, може да ги намажете с олио, за да не се слепват като се прегъват.

Още полезни съвети:

Как се прави: Хляб с вино и орехи

Как да съхраняваме хляб

Как да омесим хляб у дома

Да си направим хляб със семена

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти