Фокача сандвич

Да си приготвим този традиционен италиaнски хляб

Фокача сандвич
Снимка: netinfo
3 от общо 2 гласа

Почти във всички заведения за хранене вече се сервира фокача, но ето как да си я направим и у дома за уикенда.

Продукти:
500 г брашно
300 мл хладка вода
20 г прясна мая
1 равна чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка захар
300 г пресен спанак
зехтин

Приготвяне:
Размийте маята в малко вода, сложете няколко лъжици брашно и разбъркайте до гладка каша. Оставете на топло да шупне.

Сипете готовия квас в останалото брашно и добавете водата, солта и захарта. Омесете меко тесто. Ако е нужно още малко брашно за доизмесване, го прибавяйте постепенно на малки части. После го оставете на топло да втаса.

Разделете тестото на две части и ги разточете на еднакви правоъгълници. Дебелината трябва да е около 1 см. Поставете първата кора в намазана със зехтин правоъгълна тава. Намажете тестото със зехтин и сложете отгоре спанака, без да го режете и обработвате термично.

Похлупете спанака с втората разточена кора и притиснете добре в краищата. Ако желаете, нарежете фокачата на квадрати, но може да направите това и след изпичане. Фокачата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20-30 минути. След като леко се охлади, я нарежете на парчета и я напълнете със сирене, кашкавал, колбас или някакъв вид салата по ваш избор.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти