Създадено за Белла България

Банички с кори Bella, гъби, сирене и суджук

Подходящи за закуска, предястие и основно

0 от общо 0 гласа
90 мин.
Необходими продукти

кори за баница Bella - 1 пакет 

сирене - 400 гр   

гъби - 400 гр  

суджук - 150 гр  

яйца - 5 бр 

олио - 120 мл  

лук - 1 глава 

магданоз - 1 връзка  

сол на вкус

черен пипер на вкус

Топли банички с гъби, сирене и суджук – за закуска ли да си ги хапнеш, за предястие ли да ги предложиш или за основно! С тази богата плънка е сигурно, че от глада няма да остане и следа. Може да си ги хапнете с кисело мляко, а може да си налеете и бира или пък чаша винце – зависи в какво настроение сте, предлагат от Mate Kitchen

Обичаме да експериментираме с плънката за банички. С малко повече въображение се получават много интересни и апетитни произведения. Важното е да не си слагаме излишни ограничения и да подбираме така продуктите, че да се допълват вкусово, а да не се бият.

Банички с гъби, сирене и суджук със задушен лук, яйчица и магданоз – миксът е много добър. Можете и да добавите люто чушле, за да станат по-закачливи. Разбира се, корите също са важни. Ако са прекалено тънки, няма да могат да задържат плънката и баничките ще станат глетави. За този тип рецепти от Mate Kitchen традиционно избират кори за баница Bella, защото са с перфектната дебелина, с тях се работи лесно и не се трошат. Важно е да ползвате по два листа за една баничка, за да се получи здраво и стегнато пакетче.

Опитайте! И експериментирайте смело с плънката. Вече сме ви показвали как да си направите банички с лук и сирене, защо пък да не изобретите своя собствена вкусна версия. Няма начин да не се получи!

Начин на приготвяне:

1. В тиган загрейте една част от олиото и задушете ситно нарязания лук. След като омекне, прибавете обелените ситно нарязани гъби. Подправете със сол и черен пипер и дръпнете от котлона.

2. В купа разбийте 4 от яйцата. Към тях прибавете натрошеното сирене и нарязания на ситни кубчета суджук.

3. Подправете с магданоз и прибавете задушените лук и гъби. Разбъркайте плънката много добре и оставете встрани.

4. Разстелете корите за баница, разрежете ги през средата и сложете двете половини една върху друга.

5. Вземете кора, намажете я с олио и сложете още една върху нея. Отново намажете и разпределете от плънката по дължина. Прегънете двата края един към друг и завийте на руло. Процедирайте така до изчерпване на количествата.

6. Завитите банички подредете в тава, покрита с хартия за печене, плътно една до друга. Намажете ги с разбито яйце, поръсете със сусам и печете на 180 градуса до златист загар, за 25-30 минути.

Внимание: Съдържа яйца, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти