Веган пастет

Веган пастет

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

патладжани - 1 бр - 0.60 лв

моркови - 1 бр - 0.13 лв

чесън - 1 глава - 0.64 лв

гъби - 300 гр - 2.99 лв

сварен зрял боб - 250 гр - 1.85 лв

сушени домати - 6 броя - 2.28 лв

орехи - 40 гр - 1.40 лв

зехтин - 40 мл - 0.72 лв

магданоз - 1/2 връзки - 0.65 лв

сол на вкус

черен пипер на вкус

Дори да сте човек, който обожава домашно приготвената храна и не се отказва лесно от месото, ще останете приятно изненадани от нашия веган пастет. Няма да бъдем излишно скромни, той е истинско откритие. Богат, кремообразен и с дълбок вкус, който по нищо не отстъпва на традиционните месни варианти.

Каква е тайната на перфектния веган пастет? На първо място, правилният подбор на съставките и подправките. И не по-малко важното – да ги изпечете предварително. Минат ли през огъня, предварително посолени и поръсени с мазнина, ще извадите от тях най-добрия вкус. Плътен, без дори намек за блудкавост, наситен, удовлетворяващ. Съставките се балансират чудесно – умами от гъбите, сладост от морковите и чесъна, лека кисела острота от сушените домати… Добавяме към тях мекотата на патладжана. А свареният бял боб е перфектната спойка за всичко това.

Ще се изненадате колко универсален е този веган пастет. Можете да го намажете върху топла филийка хляб, да го поднесете като дип с хрупкави зеленчуци, като гарнитура към печено месо или да си измайсторите своя салата, в което има и топка от него. Перфектен е както за бърза закуска, така и като част от празничната трапеза.

И съвсем не е нужно да сте веган или вегетарианец, за да го оцените по достойнство. Дайте му шанс, ще ви изненада дори повече, отколкото очаквате.

Добър апетит!

  1.  Нарежете патладжана на кубчета и го сложете в единия край на тава, покрита с хартия за печене. До него поставете обелените и нарязани на кръгчета моркови, между тях сложете главата чесън с отрязано капаче и в срещуположения край на тавата добавете почистените и нарязани на едро гъби.
  2.  Полейте всички зеленчуци със зехтин, овкусете с черен пипер и сол и печете за 30-35 минути.
  3.  Сложете всички изпечени зеленчуци в каната на блендера. Изстискайте чесъна от обелките, добавете сушените домати заедно с част от зехтина от бурканчето. Прибавете и боба, орехите и магданоза.
  4.  Блендирайте всичко до гъст пастет. Разпределете го в купичилки или бурканчета и приберете в хладилника докато дойде време да го поднесете.

Внимание: Съдържа орехи, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Edna пита

Оферти