Панирани чушки с доматен сос

Аромат на есен

Панирани чушки с доматен сос
Снимка: Списание "Меню"
0 от общо 0 гласа

Защо два сладки зеленчука си пасват? Защото, колкото и да се различават на външен вид, вкусовете на домата и чушката си приличат, а чесънът, пържените вкусове и магданозът укрепват здравата им връзка.

Необходими продукти за 4 порции

12 чушки
5 с. л. царевично брашно
½ ч. л. морска сол
50 мл олио за пържене

За доматения сос:
2 с. л.олио
2 глави лук, нарязани на полумесеци
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 ч. л. доматено пюре
800 г домати, обелени нарязани на кубчета
3 с. л. магданоз, ситно нарязан
 сол на вкус

Начин на приготвяне

1. Чушките се изпичат заедно с дръжките, слагат се в плик да се задушат и се обелват. Внимателно се цепват по дължина на две, за да им изтече сокът и внимателно да се отстранят семките, като дръжката се запазва. Подсушават се.

2. За соса олиото се загрява, слагат се лукът и чесънът, разбъркват се на умерен огън да омекнат леко. Прибавя се доматеното пюре, разбърква се, добавят се доматите и се оставят да къкрят 10 - 15 мин., докато сосът се сгъсти. Посолява се на вкус и се прибавя магданозът.

3. Царевичното брашно се разбърква със солта, чушките се топват в него, изтупват се и се изпържват в сгорещеното олио на умерен огън, докато се зачервят. Излишната мазнина се попива с кухненска хартия.

4. Чушките се подреждат ветрилообразно в дълбока чиния, в центъра се слага сосът. Поднася топло или студено с пресен хляб.

Сходни рецепти:

Пълнени чушки със сирене
Печени чушки с извара
Чушки бюрек

Вижте още рецепти в нашата специална колекция в Vbox7.com ТУК!

Ето и една видео рецепта за по-нестандартни пълнени чушки:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

Кой е любимият ви герой от "Приятели"?

Оферти