Лютика

Вкус, който остава

Лютика
Снимка: netinfo
0 от общо 0 гласа

Необходими продукти:
4-5 едри домата
половин килограм чушки
1 средна глава лук
магданоз
оцет
олио
сол
1 люта чушка по желание

Начин на приготвяне:
Най-важното за лютиката е, че освен чушките на котлона се опичат също и доматите.

Докато са още топли, зеленчуците (включително и доматите) се обелват и се нарязват в купа, а върху тях се слагат оформените на полумесеци лук заедно с магданоза.

В тиган се сипват олио, оцет (по-добре да е винен), сол, плюс една щипка захар и се загряват, за да кипне сместа. В този момент прибавяме всички продукти в отделна купа и разбъркваме. По този начин съставките смесват своя аромат, а готовата лютика задължително върви в комплект с топъл хляб, бучка сирене и няколко маслини.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти