800 г картофи
400 г кисело зеле
2 малки глави лук
4 с. л. свинска мас
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. Охлаждат се, обелват се и се режат на кубчета.
В тиган с незалепващо покритие се сгорещява 1 с. л. свинска мас. Картофите се запържват до златисто, от всички страни, като се внимава да не се натрошат. Посоляват се.
Лукът се реже на полумесеци, посолява се и се запържва в 1 с. л. свинска мас, на умерен огън, докато се карамелизира.
Киселото зеле се реже натънко и се запържва до златисто в останалата мас. Двата вида червен пипер се смесват с кима и черен пипер на вкус.
Картофите, лукът и зелето се разбъркват в голяма купа и се поръсват със сместа от подправки.
Други рецепти:
- Бърза рецепта – багета с кашкавален пълнеж
- Руло "Стефани"
- Пълнени тиквички с кайма
- Зеле с кайма и ориз