Кисело зеле с картофи

Вкусно безмесно предложение

Кисело зеле с картофи
Снимка: Thinkstock
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

800 г картофи
400 г кисело зеле
2 малки глави лук
4 с. л. свинска мас
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. ким
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват добре и се сваряват в подсолена вода. Охлаждат се, обелват се и се режат на кубчета. 

В тиган с незалепващо покритие се сгорещява 1 с. л. свинска мас. Картофите се запържват до златисто, от всички страни, като се внимава да не се натрошат. Посоляват се. 

Лукът се реже на полумесеци, посолява се и се запържва в 1 с. л. свинска мас, на умерен огън, докато се карамелизира.

Киселото зеле се реже натънко и се запържва до златисто в останалата мас. Двата вида червен пипер се смесват с кима и черен пипер на вкус. 

Картофите, лукът и зелето се разбъркват в голяма купа и се поръсват със сместа от подправки. 

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти