Великденските рецепти на Катето Евро: празничен хляб със сирене и масло

Великденските рецепти на Катето Евро: празничен хляб със сирене и масло

Великденските рецепти на Катето Евро: празничен хляб със сирене и масло
Снимка: Катето Евро
1 от общо 3 гласа
Необходими продукти

У дома на всички празници се приготвяше хляб. На нас децата ни беше много интересно да наблюдаваме процеса.

Винаги ни даваха по малко от тестото и ние го оформяхме по наш си начин.

За Великден в четвъртък баба и майка цял ден месеха козунаците, боядисваха яйцата, но не ни разрешаваха да си хапваме, защото все още бяха пости.

В петък, едвам издържахме с постните храни, но в събота майка приготвяше любимия ни хляб със сирене и масло. Та искам да го споделя с вас!

Необходими продукти:

3 чаени ч. пресято бяло брашно
Мая 1/2 кубче
1ч. ч. прясно мляко,1.л. захар
Едно яйце за намазване
Сол
50 г масло
200 г сирене

Начин на приготвяне:

Разтваряте маята в затопленото мляко, заедно със захарта и малко брашно.

Замесвате меко тесто и оставяте да удвои обема си.

Разточвате втасалото тесто с точилка, не много тънко и поръсвате отгоре със сиренето и малки бучици масло. Завивате на руло, слагате го в съд за печене и намазвате с разбитото яйце. Изчаквате са втаса отново и печете на 180 градуса за около 35-40 минути.

Весели празници!

Снимка: Катето Евро

Още великденски рецепти от Катето Евро:

Пишете на Катето Евро на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Оферти