Торта с извара, канела и орехи

С малко продукти, но много вкусно

Торта с извара, канела и орехи
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

2 яйца размер L

2 жълтъка

125 г захар

40 г брашно

2 г канела

5 г бакпулвер

250 г извара

30 г разтопено безсолно масло

За сиропа:

80 г акациев мед

30 г вода

1 пръчка канела

орехови ядки

Начин на приготвяне:

За сиропа сипете меда, водата и пръчката канела в тенджерка и оставете сместа да заври. Дръпнете от огъня и оставете да изстине. Извадете пръчката канела.

За тестото разбийте яйцата и жълтъците със захарта с помощта на миксер докато сместа утрои обема си и стане бледожълта. Добавете брашното, канелата и бакпулвера. Разбийте отново, до хомогенност. Накрая добавете изварата и разбийте отново до хомогенност.

Сипете малко от сместа при охладеното разтопено масло, за да го темперирате. Разбъркайте и добавете маслото към останалата смес. Разбъркайте.

Изсипете сместа в предварително намаслена и постлана с хартия за печене форма и я разпределете равномерно. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.

Оставете сладкишът да изстине напълно. Извадете го от формата и го намажете с охладения сироп, с помощта на четка. Украсете с цели орехови ядки.

Прочетете още:

Хански гювеч
Гръцки гювеч
Постен гювеч
История и мистика на гювеча

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти